Ψυχοσωματικές Διαταραχές
Άλλες Κατηγορίες
Σεμινάρια
Άρθρα - Δημοσιεύσεις
Νασιοπούλου Γεωργία
Βιογραφικό
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1980.

Αποφοίτησα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003. Το 2006 τελείωσα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Γνωστικής Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό πτυχίου 9,18 (Άριστα). Παράλληλα, παρακολούθησα σεμινάρια από το Beck Institute For Cognitive Therapy And Research στην Κύπρο, όπου και ειδικεύθηκα στη Γνωστική -Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.

Έχω εκπαιδευτεί στην παροχή ομαδικών σεμιναρίων για τεχνικές διαχείρισης του στρες και ασκήσεις χαλάρωσης, καθώς και για διεκδικητικότητα και λύση προβλημάτων, τόσο στο γενικό πληθυσμό, όσο και σε ειδικές ομάδες (άτομα με κεφαλαλγίες, φοιτητές, δικηγόρους, κ.ά.). Έχω υποστηρίξει με ατομικές συνεδρίες άτομα που υπέφεραν από κεφαλαλγίες και κατάθλιψη. Οι συνεδρίες περιελάμβαναν, πέρα από το συμβουλευτικό κομμάτι, τη χρήση ηλεκτρομυογραφικής βιοανατροφοδότησης και την εφαρμογή άλλων γνωστικο-συμπεριφορικών τεχνικών.

Ακόμη, χρησιμοποιώντας ηλεκτρομυογραφική βιοανατροφοδότηση, ασχολήθηκα με τη νευρομυϊκή εκπαίδευση παιδιών με διάγνωση εγκεφαλικής παράλυσης και με κινητικά προβλήματα, καθώς και με διάγνωση προσωπικού ημιπαρετικού σπασμού.

Τέλος, έχω απασχοληθεί ως Κλινική Νευροψυχολόγος στη Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, καθώς και στα εξωτερικά ιατρεία Άνοιας και Κεφαλαλγίας. Συγκεκριμένα, ασχολήθηκα με τη νευροψυχολογική αξιολόγηση των γνωστικών λειτουργιών των ασθενών και τη γνωστική αποκατάστασή τους, αλλά και με την ψυχολογική στήριξη των ιδίων και των συγγενών/φροντιστών τους.

Εργάζομαι ως ψυχολόγος ιδιωτικά με ειδίκευση στη Γνωστική Ψυχολογία, την Ψυχοφυσιολογία, και την Ψυχοπαθογλωσσολογία και κατέχω την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (αριθμός απόφασης 10/2917/2004), η οποία εκδόθηκε από τη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Συμμετείχα σε πολυάριθμα συνέδρια, με εργασίες και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά βιβλία και περιοδικά.

Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου, της Ψυχολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδας (ΨΕΒΕ) και της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας (ΕΛΨΕ).