Ψυχοσωματικές Διαταραχές
Άλλες Κατηγορίες
Σεμινάρια
Άρθρα - Δημοσιεύσεις
Πασαλίδου Κρίστη
Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1979, αλλά μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Ψυχολογίας, από όπου και αποφοίτησα το 2003. Στη συνέχεια, έγινα δεκτή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Γνωστικής Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησα το 2006 με βαθμό πτυχίου 9,08 (Άριστα). Ειδικεύθηκα στη Γνωσιακή -Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Κύπρο με σεμινάρια από το Beck Institute For Cognitive Therapy And Research.

Έχω ασχοληθεί εκτενώς με τη διεξαγωγή ομαδικών σεμιναρίων για τεχνικές διαχείρισης του στρες και ασκήσεις χαλάρωσης σε διάφορους φορείς και άτομα με ειδικές απαιτήσεις (κεφαλαλγία, διαταραχές ύπνου, φοιτητές κ.τ.λ.). Επίσης, στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος έχω εκπαιδεύσει νευρομυϊκά με τη χρήση ηλεκτρομυογραφικού biofeedback παιδιά που υποφέρουν από ημιπαρετικό σπασμό στο πρόσωπο και εγκεφαλική παράλυση, με προβλήματα βάδισης και έχω ασχοληθεί με την ατομική υποστηρικτική- συμβουλευτική στα πλαίσια προγράμματος αντιμετώπισης κεφαλαλγιών και σε άτομα με κρίσεις πανικού και κατάθλιψη .

Τέλος, έχω απασχοληθεί ως Κλινική Νευροψυχολόγος στη Νευρολογική Κλινική, καθώς και στα εξωτερικά ιατρεία Άνοιας και Κεφαλαλγίας του Γ. Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.

Εργάζομαι ως ψυχολόγος ιδιωτικά με ειδίκευση στη Γνωστική Ψυχολογία (Ψυχοφυσιολογία, Πειραματική Ψυχολογία, Γνωστική Ψυχολογία, Ψυχοπαθογλωσσολογία) και κατέχω την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (αριθμός 10/2917/2004), η οποία εκδόθηκε από τη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Έχω συμμετοχές σε πολυάριθμα συνέδρια, με εργασίες και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά βιβλία και περιοδικά.

Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου, της Ψυχολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδας (ΨΕΒΕ) και της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας (ΕΛΨΕ).